Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

..... máme vládu, ve které je ministrem financí muž, který podle mnohých vstoupil do politiky proto, aby rozmnožil své již tak dost velké jmění...........

Možná jsem idealista, možná to vidím trochu jinak proto, protože toho pána znám. On nechtěl do politiky.Vedení jím založeného hnutí chtěl někomu předat. Nikdo se nenašel, byť jak vidno, má asi nejvíce stoupenců mezi voliči v Čechách.

Druhá věc je ten úhel pohledu, kolik žen je v politice. Upřímně řečeno, málo. Ženy všeobecně, ne vždy, jsou svojí povahou pro udržování rodiny. Hostoricky vzato, aby nevyhasl oheň. Zatímco muži, ti se jdou veselit-lovit mamuta, nebo jdou do politiky. Vždyť se doma někdo o ten oheň postará.

Je zcela jasné, že pohled ženy na svět je jiný, než pohled muže. Ovšem již vůbec není jasné, který pohled je ten správnější, chceme-li odpovídající více realitě. Proto by bylo ku prospěchu, kdyby bylo (spojení kdyby bylo z duše nenávidím, ale musím jej použít) žen v politice více. Ne více než mužů, ale stejně jako mužů. Ovšem pokusy o jakési kvóty žen v politice, to je také proti logice věci. Ženy musí vstupovat do veřejné politiky na základě svého vlastního přesvědčení, že mohou něco dokázat, změnit.

Přeji ženám více postů na politických postech. Bude to jen ku prospěchu věci.

1 0
možnosti
AS

A62d26a27m 31S56t21a67v76a

18. 3. 2014 18:00

"Ženy v politice - chtějí to vůbec?": Ty toho chtějí! Ale především ty marxistické anarchistky z EU

1 0
možnosti
TK

Pane Stavo, které to jsou? Znáte jediné jméno marxistické anarchistky z EU?

0 0
možnosti
Foto

Nestalo by se vůbec nic, protože lidé , tedy muži a ženy, jednají všichni stejně.  Každý člověk jedná tak, že svým jednáním zvyšuje svůj užitek.  Toto pravidlo objevil a zdůvodnil zhruba před 70ti lety Ludwig von Mises a založil na něm Rakouskou školu ekonomie, která vychází z praxeologie, tj. z nauky o lidském jednání.

1 0
možnosti
PS

P40e18t93r 12S41k90á52c14e77l

18. 3. 2014 21:36

Mno, proti tomuto argumentu stojí statistické zjištění v Bulharsku (rok 1971), kdy konstatovali, že ty resorty, které řídili ženy, tak vykazovali sníženou produktivitu práce. Bohužel. Nemám nic proti ženám, dokonce jsem před i po roce 1989 pracoval postupně ve dvou firmách, které úspěšně řídili ženy.

„Stranazdravého rozumu – nechceme Euro - za Evropu svobodných států"http://www.stranazdravehorozumu.cz, založená v roce 2002, má na kandidátce 66 % žen, není o něv televizi a novinách zájem, bohužel. Politici se jich pro jejich postoje asi bojí. Pro jejich zapojení v politice jsem všemi deseti.

Nicméně - optejte se vašeho lékaře, k čemu je fyziologicky tělo ženy určeno. Někteří budete zděšeni, protože by měla jen rodit a kojit, dokud to jde. Aby naše kultura přežila, měli by se rodit děti v průměru 2,1 na jednu rodinu (nikoliv partnerskou). Takže si vyberme - buďto budeme mít ženy všude (politika, firmy, sport) anebo přežije náš národ se vším všudy - kultura, umění, průmysl, sport atd.

R^

0 0
možnosti
RC

Misto problemu - zeny v politice bych byl radeji, kdyby se resil problem - inteligentni lide v politice, nebo i problem - slusni lide v politice. Ani jedna z techto skupin se do politiky nezene, ne proto, ze by se nemohli prosadit, ale proto, ze politika je obecne povazovana za nejake sproste povolani. A u inteligentnich lidi je jeste jedna vec, ktera jim brani - inteligentni lide maji radi, kdyz jejich prace ma smysl a vysledky. Kdo by se hnad nekam, kde navrh kohokoliv shodi se stolu jen proto, ze neni ze spraven strany.

3 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4607x
Prostě se chci podělit o své názory na to, co se děje kolem a taky dát pár rad ohledně cest do Říma. Více informací pro cesty do Říma najdete na mém webu http://www.rimnadosah.cz